Col Fondo nebo „Sui lieviti“ („sur lie“ francouzsky) = na kalech/kvasinkách. Je to jedinečný typ prosecca, které se vyrábí historickou metodou – druhotná fermentace se uskuteční v láhvi. Následně se víno již nepřefiltruje, jak je zvykem u klasických šumivých vín. Odtud také přezdívka nefiltrované prosecco, které je i vizuálně kalné. Odumřelé kvasinky, kaly, zůstanou v láhvi a výsledkem je jemně perlivé, krémové prosecco s plným tělem a specifickou chutí, které dominují chlebové, kvasinkové tóny.
Vinařství………………………..Vedova Tarcisio
Oblast..…………………….......Valdobbiadenne
Odrůda………………………...90% Glera 2% Perera 8% Bianchetta trevigiana
Podíl alkoholu………………….11,5 %
Typ……………………………...šumivé
Objem…………………………..0,75 l
Zbytkový cukr…………………..0 g/l
Země původu…………………..Itálie
Hromadu informací o šumivých vínech najdeš na tomto webu. Koukni na stránku Prosecco ať víš, co piješ a navíc Prosecco je teď neprodávanější šumivé víno světa. Ať šumí, Rosťa Svět Bublin
Probíhá načítání, čekejte prosím ...